Články

Životní pojištění Flexi

Na televizní obrazovce jste jistě viděli výtvarně pěkně ztvárněnou reklamu na životní pojištění Flexi, kde si mladý pár tužkou maluje věci, které by si přál. Flexi je staronové životní pojištění od České spořitelny. Tato životní pojistka zároveň je v České republice nejčastěji sjednávaným životním pojištěním. Proč tomu tak je?

Flexi na trhu existuje již delší dobu a za svoji existenci si vybudovalo slušné jméno na trhu s finančním poradenstvím. Finančními poradci je často nabízeno a zákazníci si jej často vybírají i sami na pobočkách české spořitelny.

Flexi je staronové životní pojištění z toho důvodu, že existovalo ve více variantách (Flexi, Flexi invest a Flexi H-FIX ). Nyní se všechny varianty spojily do jediného finančního produktu – Flexi životní pojištění, který pasuje především rodinám. Flexi má mnoho výhod a patří v každém případě k nejlepším životním pojištěním u nás. Na jednu smlouvu jde sjednat hned několik pojistek a to až dohromady pro 7 lidí (dva dospělí a až pět dětí).

V čem je však Flexi bezkonkurenční, je velmi výhodné rizikové pojištění. A zeptejte se sami. Pokud máte rodinu s dětmi, nejčastěji řešíte úrazy a zde je Flexi více než vhodné. Nabízí nejnižší sazby úrazového pojištění. A to je podle mě důvod, proč by si ho měly vybrat mladé páry a rodiny.

Není však pravda, že by toto životní pojištění od České spořitelny bylo pouze pro rodiny. Flexi je velmi flexibilní, takže lze různé složky pojištění navázat na smlouvu bez nutnosti vazeb, jak tomu často u životních pojistek bývá. Na pojistnou složku můžete lehce navázat tu spořící (výběr ze 16ti investičních fondů) a provázat pojištění s možností krytí úrazu, invalidity a dalších hrozeb.

Nevýhodou Flexi by mohl být fakt, že se navýšil jeho vstupní poplatek a riziko invalidity by mohlo být kryto výhodněji. Stále však platí že Flexi je špička mezi životními pojištěními a v žádném případě neuděláte chybu, když ho na sebe a svoji rodinu sjednáte.

Pokud si nejste jistí, které životní pojištění je to správné právě pro vás. Nechte se kontaktovat naším specialistou na životní pojištění.

Má životní pojištění cenu?

Životní pojištění je většinou lidí chápáno špatně. Myslí si, že je to nějaký finanční produkt, který je má zabezpečit na stáři. Je tomu tak i není. Klasická podoba životního pojištění je taková, že má chránit proti následkům smrti. To znamená, že má smysl se pojistit životní pojistkou v případě, že chcete, aby vaše rodina byla v případě vašeho náhlého úmrtí odškodněna.

Je tedy se sám sebe zeptat: "Opravdu si chci pojistit život a nebo si spíš chci spořit na stáří?" Díky tomuto smýšlení pojišťovny přišly s návrhem investičního a kapitálového životního pojištění. To obsahuje rizikovou složku a skládá se i z podstatné části ze složky spořící.

Rozdíl mezi investičním a kapitálovým životním pojištění naleznete zde: Investiční ŽP a kapitálové ŽP. Vlastností IŽP a KŽP je to, že ne vždy bývá jejich spořící složka tak výhodná, jako byste si vkládali peníze do penzijního fondu či na spořící účet. Dost čast však s kapitálovým životním pojištěním, a to je z těch dvou to více konzervativní, zhodnotíte své peníze i s 3% úrokem ročně.

Finančními poradci bývá často IŽP nabízeno agresivněji Je to z důvodu, že za tento typ životního pojištění dostávají větší provizi. Nenechte se tedy přesvědčit, pokud si přejete kapitálové životní pojištění. Na druhou stranu však musím říci, že v době po krizi může být IŽP velmi prozíravá volba, pro lidi, kteří jsou ochotni jít do agresivnějšího způsobu zhodnocení peněz.

Velmi ožehavou otázkou u finančního poradenství je to, zda-li by klient měl dostávat úplné informace o tom, jak vysokou provizi finanční poradce za daný produkt dostane a kolik přesně bude finanční produkt, v tomto případě životní pojištění, celkově klienta stát. Osobně se přikláním k variantě, kdy by měl finanční poradce transparentně doložit veškeré poplatky a šedá místa každého finančního produktu. Pouze za takových podmínek je možné nadále udržet důvěru s klientem.